Pressmeddelanden

Medivir avbryter samarbetet med Daewoong Pharmaceutical kring utvecklingen av MIV-210 för behandling av hepatit B

Stockholm — Medivir AB (OMX: MVIR) meddelar idag att bolaget och dess samarbetspartner Daewoong Pharmaceutical Co. Ltd., (Sydkorea) har kommit överens om att avbryta utvecklingen av MIV-210 för behandling av hepatit B.

Enligt villkoren i samarbetsavtalet är Daewoong ansvariga för forsknings- och utvecklingsarbetet. MIV-210 har en bevisat konkurrenskraftig antiviral effekt, men liksom andra läkemedel inom denna läkemedelsgrupp avlägsnas inte hepatit B-viruset (HBV) helt. Dagens standardbehandling för hepatit B kommer snart finnas tillgänglig som generika. En viktig förutsättning för att det då ska vara intressant att utveckla en ny behandling är därför att den helt kan ta bort viruset, det vill säga bota patienten. För att uppnå detta skulle MIV-210 behöva ges i kombination med andra läkemedel med olika nya verkningsmekanismer.

-       Vi har tittat på egenskaperna hos MIV-210 och vad de kan tillföra vid behandlingen av patienter med hepatit B-virus. Tillsammas med vår partner Daewoong har vi därefter beslutat att avbryta vårt forskningsprojekt med MIV-210,säger Maris Hartmanis, vd på Medivir.

       

För ytterligare information vänligen kontakta:
Rein Piir, EVP Corporate Affairs & IR
Mobil: +46 (0)708 537 292

Om Medivir
Medivir är ett växande forskningsbaserat läkemedelsföretag med fokus på infektionssjukdomar. Medivir har expertis av världsklass på området polymeras- och proteasenzymer samt läkemedelsutveckling inom dessa områden, vilket har resulterat i en bred FoU-portfölj inom området infektionssjukdomar. Företagets viktigaste läkemedelskandidat är simeprevir, en proteashämmare som befinner sig i sen klinisk fas III-utveckling för behandling av hepatit C. Simeprevir utvecklas i samarbete med Janssen R&D Irland. Medivir har även en bred produktportfölj med receptbelagda läkemedel i Norden.

Mer information om Medivir finns att läsa på www.medivir.se

Medivir är ett dynamiskt och samverkande läkemedelsbolag med ett F&U-fokus på infektionssjukdomar och en ledande ställning inom hepatit C. Vi är passionerade och hängivna i vår strävan att utveckla och tillhandahålla innovativa läkemedel som förbättrar människors hälsa och livskvalitet.