Pressmeddelanden

Nyanställda i Medivirs ledningsgrupp

Stockholm, — Medivir AB (OMX: MVIR) genomför som tidigare kommunicerats en omorganisering av bolagets ledningsgrupp och från och med den 1 mars består ledningsgruppen av sex personer, inklusive vd. Två nya personer har rekryterats till bolaget för att förstärka viktiga funktioner och skapa ökat fokus i verksamheten.

Christine Lind är anställd som Executive Vice President Strategic Business Development. Hon kommer att arbeta med affärsutveckling och har det operativa ansvaret för den nyskapade funktionen Strategic Business Development. Christine kommer närmast från en roll som Vice President Business Development på LifeCell Corporation i New York. Hon har även arbetat i tolv år inom investment banking på Merrill Lynch & Co. samt Gerard Klauer Mattison & Co. Christine har studerat Finance and Information Systems vid New York University och har dessutom en Master of Business Administration från Columbia Business School.

Ola Burmark är anställd som CFO för Medivir. Hans ansvarsområden omfattar förutom det operativa ansvaret för Finance & Adminstration även ansvar för investerarrelationer. Ola har tidigare arbetat som CFO på OneMed AB och Aditro Holding AB. Han har även arbetat som finans- och förvärvsansvarig på Thule Group AB och Cell Network, Cash Manager på SCA Finans samt revisor på Ernst & Young. Ola är utbildad civilekonom.

-          Jag är mycket glad att kunna välkomna Christine och Ola till Medivir. De bidrar med både bred erfarenhet och specialistkompetens som vi kommer att ha stor nytta av när vi nu accelererar arbetet med att implementera vår strategi och det långsiktiga värdeskapandet i bolaget. Jag ser fram emot att tillsammans med den nya ledningsgruppen och övrig personal fortsätta detta arbete, säger Niklas Prager, vd Medivir AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Niklas Prager, vd Medivir AB, telefon +46 (0)8-407 64 30.

Om Medivir
Medivir är ett forskningsbaserat läkemedelsföretag med forskningsfokus på infektionssjukdomar och onkologi. Vi har ledande kompetens inom design av proteashämmare och nukleotid-/nukleosidvetenskap och är dedikerade till att utveckla innovativa läkemedel som möter stora medicinska behov. Vår kommersiella organisation tillhandahåller en växande portfölj med specialistläkemedel på den nordiska marknaden.
Medivir är noterat på Nasdaq Stockholmsbörsens lista för medelstora bolag (Mid Cap).