Pressmeddelanden

Medivir utser Jens Lindberg till verkställande direktör

Stockholm — Medivir AB (Nasdaq Stockholm: MVIR) meddelar idag att styrelsen har utnämnt Jens Lindberg till ny vd för Medivir. Jens Lindberg har omfattande erfarenhet från läkemedelsindustrin och onkologiområdet. Han kommer närmast från Sedana Medical och tjänsten som kommersiell direktör och har där även varit tillförordnad vd för bolaget.

 

Jens Lindberg inledde sin karriär inom läkemedelsindustrin 1995 som läkemedelskonsulent för Astra, senare AstraZeneca. Under sina tjugofem år på AstraZeneca hade Jens många roller inom Commercial & Investor Relations som spände över både lokala och globala ansvarsområden såväl som utveckling av fas 2/3 program till att maximera det kommersiella värdet av marknadsförda läkemedel. Under de senare tio åren på AstraZeneca var hans roller främst inom onkologiområdet över ett flertal tumörtyper, de omfattade både att driva den globala strategin och att ta ett globalt kommersiellt ansvar inom produktutveckling, samt att leda den lokala affärsenheten Oncology i Norden-Baltikum med betydande kommersiell framgång.

 

Sedan början av 2020 har Jens haft det kommersiella ansvaret på Sedana Medical med fokus på att bygga upp bolagets farmaceutiska kapacitet och insatserna med att förbereda den planerade kommersiella lanseringen i början av 2022. Dessutom hade han under Q2-Q3 rollen som tillförordnad vd för Sedana Medical.

 

-          “Det är med stor entusiasm jag har tackat ja till att bli vd på Medivir”, säger Jens Lindberg.

 “Medivir är inne i en mycket spännande fas med fokus på att utveckla innovativa läkemedel för behandling av cancer. Medivirs ledande produktkandidat, MIV-818, är en produktkandidat med stor potential och jag ser fram emot att leda teamet på Medivir och driva utvecklingsprogrammet för MIV-818 framåt. Samtidigt skall vi maximera värdet av våra andra program genom strategiska samarbeten och partnerskap”.

 

-          “Jag är mycket glad över att vi nu har rekryterat Jens Lindberg som vd. Han har den personlighet och de erfarenheter som är ideala för det här jobbet. Jens har relevant kompetens både för att bygga framgångsrika organisationer och för att utveckla och kommersialisera cancerläkemedel”, säger dr Uli Hacksell, styrelseordförande i Medivir AB.

 

Jens Lindberg tillträder som vd inom sex månader. Fram till dess fortsätter Magnus Christensen som interim vd.

 

För ytterligare information kontakta:

Dr Uli Hacksell, Styrelseordförande Medivir AB, tel: +46 (0)8-5468 3100. Uli.hacksell@medivir.com 

Denna information är sådan som Medivir AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 oktober 2021, kl 08.30.

 

Om Medivir

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av MIV-818, en prodrog som har utformats för att ge en riktad anti-tumör effekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Birinapant, ett SMAC-mimetikum, har utlicensierats till IGM Biosciences (Nasdaq: IGMS) för utveckling i kombination med IGM-antikroppar för behandling av solida tumörer. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.