Pressmeddelanden

Medivir utser Malene Jensen till VP Clinical Development

Stockholm — Medivir AB (Nasdaq Stockholm: MVIR) meddelar idag att bolaget har utsett Malene Jensen till Vice President Clinical Development. Hon tillträder sin tjänst efter sommaren, senast den 1 oktober 2021. Malene Jensen kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.

Malene Jensen har haft olika ledande befattningar inom klinisk utveckling i läkemedelsindustrin under de senaste 15 åren, bland annat på AstraZeneca, Affibody och senast som Director Global Clinical Development på Sedana Medical. Hon har doktorsexamen i klinisk neurovetenskap från Karolinska Institutet i Stockholm.

-  Vi är glada att välkomna Malene och hennes omfattande kliniska utvecklingserfarenhet till Medivir. Malene kommer att fokusera på de kliniska studierna med vårt nyckelprogram, MIV-818, och hon kommer att bli ett värdefullt tillskott till ledningsgruppen, säger Magnus Christensen, interim vd för Medivir.

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Christensen, interim vd och CFO
Telefon: 08 5468 3100
E-mail: magnus.christensen@medivir.com 

  
Om Medivir

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av MIV-818, en prodrog som har utformats för att ge en riktad anti-tumör effekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Birinapant, ett SMAC-mimetikum, har utlicensierats till IGM Biosciences (Nasdaq: IGMS) för utveckling i kombination med IGM-antikroppar för behandling av solida tumörer. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.