Pressmeddelanden

Kommuniké från extra bolagsstämma i Medivir AB (publ)

Medivir AB (publ) (”Bolaget”) höll idag den 1 december 2023 extra bolagsstämma i Stockholm, varvid beslutet nedan fattades.

 

Stämman hölls i Helio GT30 på Grev Turegatan 30 i Stockholm. För mer detaljerad information om innehållet i beslutet hänvisas till den fullständiga kallelsen till extra bolagsstämman som finns tillgänglig på Bolagets webbplats, www.medivir.se. Protokoll från stämman kommer att tillhandahållas på nämnda webbplats inom två veckor från dagen för stämman.

 

Bolagsstämmans efterföljande godkännande av styrelsens beslut den 7 november 2023 om nyemission av stamaktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare

Bolagsstämman beslutade att godkänna styrelsens beslut om företrädesemission som styrelsen fattade den 7 november 2023.

 

Företrädesemissionen omfattar en nyemission av högst 55 841 401 nya stamaktier innebärande en ökning av Bolagets aktiekapital med högst 27 920 700,50 kronor. Varje på avstämningsdagen registrerad aktieägare i Bolaget ska ha företrädesrätt att teckna en (1) ny stamaktie för varje befintlig aktie, motsvarande en teckningsrelation om 1:1.¹ Om inte samtliga nya aktier tecknas med stöd av teckningsrätter ska styrelsen besluta om tilldelning av nya aktier utan stöd av teckningsrätter enligt vissa i kallelsen angivna villkor där tilldelning i sista hand sker till de som ingått garantiåtaganden.

 

De nya aktierna emitteras till en kurs av 2,65 kronor per aktie. Avstämningsdagen för emissionen är den 5 december 2023.

 

Beslutet vid bolagsstämman fattades med erforderlig majoritet.

 

Preliminär tidsplan för företrädesemissionen

 

1 december 2023Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätter
4 december 2023Första dag för handel i aktien exklusive teckningsrätter
5 december 2023Avstämningsdag för deltagande i företrädesemissionen med företrädesrätt 
6 december 2023Publicering av prospekt
7 december – 18 december 2023Handel med teckningsrätter
7 december – 21 december 2023Teckningsperiod
7 december 2023 – den, eller omkring den, 5 januari 2024  Handel med BTA (Betald Tecknad Aktie)
22 december 2023Beräknad dag för offentliggörande av utfall i företrädesemissionen

 

1Aktier som innehas av Bolaget berättigar inte till deltagande i företrädesemissionen.
  
 

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Christensen, finanschef
Telefon: 08 5468 3100
E-mail: magnus.christensen@medivir.com

 

  

Om Medivir

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av fostroxacitabine bralpamide (fostrox), en prodrog som har utformats för att ge en riktad anti-tumöreffekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Birinapant, ett SMAC-mimetikum, har utlicensierats till IGM Biosciences (Nasdaq: IGMS) för utveckling i kombination med IGM-antikroppar för behandling av solida tumörer. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.