Pressmeddelanden

Medivir rapporterar nya och uppdaterade data från pågående fas 2a HCC-studie som del av sin Q3-rapport på fredag

Webbsänd presentation fredagen den 27 oktober 2023 kl. 14.00

 

Medivir AB (Nasdaq Stockholm: MVIR), ett läkemedelsbolag inriktat på att utveckla innovativa behandlingar för cancer inom områden med stort medicinskt behov, meddelade idag att bolaget avser rapportera nya och uppdaterade data från sin pågående fas 2a-studie med läkemedelskandidaten fostrox i kombination med Lenvima® vid primär levercancer (HCC). Data kommer att fokusera på de 18 av totalt 21 patienter som har haft en uppföljning om minst 12 veckor.

 

Uppdaterade data kommer att ingå i Medivirs delårsrapport för tredje kvartalet fredagen den 27 oktober 2023, följt av en mer ingående uppdatering i en webbsänd presentation med tillhörande powerpoint-bilder klockan 14.00 samma dag.

 

I webbsändningen ger Medivir ytterligare perspektiv på hur dessa data ökar möjligheten för fostrox + Lenvima® att förändra behandlingen av andra linjens HCC, patienter för vilka det idag, efter nuvarande standardbehandling i första linjen, saknas godkända medicinska behandlingar. Dessutom kommer bolaget att beskriva hur den lovande kliniska nyttan för patienter i andra linjens HCC, där det medicinska behovet är mycket omfattande, skapar möjlighet för en snabbare väg till godkännande och påverkar den kommersiella potentialen.

 

Webbsändningen kommer att ledas av Medivirs vd Jens Lindberg tillsammans med Magnus Christensen, finanschef, Dr Pia Baumann, medicinsk chef och Fredrik Öberg, forskningschef. I presentationen deltar dessutom Dr Jeff Evans, klinisk prövare i fostrox kliniska utvecklingsprogram och medlem i Medivirs vetenskapliga råd. Samtliga kommer att finnas tillgängliga för att svara på frågor efter den formella presentationen.

 

För information om telefonkonferensen och åtkomst till webbsändningen, klicka HÄR!

 

Webbsändningen kommer att direktsändas via en länk på hemsidan: www.medivir.se/investerare/kalender

Presentationen kommer även att finnas tillgänglig på hemsidan efter webbsändningen.

 

För ytterligare information kontakta:

Magnus Christensen, finanschef, Medivir AB

Telefon: 08-5468 3100.

E-post: magnus.christensen@medivir.com

 

 

Om Medivir

Medivir utvecklar innovativa läkemedel med fokus på cancersjukdomar där de medicinska behoven är stora. Företaget satsar på indikationsområden där tillgängliga behandlingsmetoder är begränsade eller saknas och det finns stora möjligheter att erbjuda betydande förbättringar till patienterna. Medivir fokuserar på utvecklingen av fostroxacitabine bralpamide (fostrox), en prodrog som har utformats för att ge en riktad anti-tumöreffekt i levern samtidigt som eventuella biverkningar minimeras. Samarbeten och partnerskap är en viktig del av Medivirs affärsmodell och läkemedelsutvecklingen bedrivs antingen i egen regi eller i partnerskap. Birinapant, ett SMAC-mimetikum, har utlicensierats till IGM Biosciences (Nasdaq: IGMS) för utveckling i kombination med IGM-antikroppar för behandling av solida tumörer. Medivirs aktie (ticker: MVIR) är noterad på Nasdaq Stockholms lista för små bolag (Small Cap). www.medivir.se.